четвъртък, 5 юли 2012 г.

Каква пералня машина да изберем?

пералня машина
В днешно време изборът за пералня не е толкова лесен, от времето когато е имало само "Перла 04" :). За съжаление избора днес е огромен! В тази тема ще ви помогна да стесните избора, до няколко модела/марки, според предпочитанията, които вие имате и някои други фактори.
  1. На първо място за избор на пералня - размера на мястото, където ще я слагате. Стандартно пералните с предно зареждане имат Височина от 85 см, Широчина - 60 см и Дълбочина м/у 45 и 60см. Тук може да спомена и пералните с горно зареждане, които имат Височина 90 см, но Широчина - 40см!
  2. На второ място за избор според размера - дали да е с горно зареждане или с предно зареждане!
  3. На трето(може би най-важният фактор) място идва бюджета. Както при всеки друг вид техника и тук известните марки държат по-високи цени за моделите си. Като преимущества се славят с качество, по-голям избор на програми(за пране), което улеснява самата работа с пералнята!
  4. Капацитет? Този фактор е относителен и за самите вас. Масово в момента на пазара пералните варират в диапазона 3-6кг, по-скъпите модели 7-11кг. Лична препоръка - около 7кг капацитет е напълно достатъчно за едно средно статистическо домакинство..
  5. Казана на пералнята - Вечната тема, дали казана е неръждаем или не? Нека само тук не бъркаме казана с барабана. Барабана винаги е изграден от неръждавейка(INOX). За съжаление на Българския пазар абсолютно всички марки и техните им модели са с пластмасови казани(полиплекс и карборан най-често). Единствено модели на Miele ще срещнете с INOX казан, но говориме за цени над 1 600лв :)
  6. Центрофугата - или по-точно оборотите на центрофугата. Колкото по-високи са оборотите на центрофугата, толкова по-сухи ще ви излизат дрехите. Съответно по-бързо ще изсъхнат на простора :). Най-важната особеност обаче при високата центрофуга е, че дрехите се намачкват в пъти повече. В момента на пазара има вече и модели, които предлагат над 1800 оборота/мин. Лично за мен и 800 са достатъчни, така че, не мисля, че този фактор е от главно значение при избора на пералнята Ви.
  7. Програматора - не мисля да задълбавам по този въпрос, вече с механични програматори няма, всички са с електронни!
  8. Нивата на шум - Всички клиенти търсят тиха пералня. Нормално и аз неискам да ми тропа или пък да ми се разхожда вкъщи. Някои марки в момента на пазара предлагат модели с т.нар. инверторни мотори. Предимствата на инверторните мотори са по-малките вибрации, по-ниския енергийни консумации, по-тиха работа и по-дълъг живот. Само не бъркайте инвертотните мотори с директ драйв технологията - нямат почти нищо общо!

На последно място бих искал да кажа, че Българският клиент винаги търси да си купи нещо и " да го изкара 20 години ". За съжаление толкова сме се "изнежили", но да се знае - такова чудо на пазара няма. Е освен Miele де, което му гарантират около 20 години живот, но и  това е недоказано :)

Благодаря Ви!

0 comments:

Публикуване на коментар